МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА ПРЕДСТАВИХА НОВИТЕ СИ ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ НА ТЕМА „БЪЛГАРИЯ – ЧАСТ ОТ ПЪСТРИЯ СВЯТ НА ЕВРОПА“

Пет, 20.04.2018

Вдъхновени от необятното разнообразие на традиции и емблематични образи на европейското културно наследство, ученици от професоналните гимназии по мода показаха творческите си проекти на националния конкурс „Млади таланти в модата“.

В конкурса участваха 16 отбора от градовете Бяла Слатина, Омуртаг, Русе, Варна, Сливен, София, Гоце Делчев, Попово и Пловдив.

Младите таланти деманстрират виждането си за съвременно младежко облекло на тема „България – част от пъстрия свят на Европа“, вплитащо акценти от Европейското културно наследство, и подчертаващо уникалността на България.

Модните проекти бяха оценени от доц. д-р Капка Манасиева -ръководител катедра „Изкуства“ към Варненския свободен университет, Емилия Костова - дизайнер, носител на Златната игла за 2008 г. и Йордан Беловодски - изпълнителен директор на Браншовата организация по текстил и облекло.

Освен за престижните три места за цялостна визия участниците се състезаваха и за специалната награда на Националната асоциация на училищата по мода и награда в категория „Бизнесът в подкрепа на младите таланти“.

Състезанието се организира за десета поредна година. То е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2017/2018 г. на Министерството на образованието и науката в партньорство с бизнеса и висши училища.

11.684 ms. | 4.00 MB