Национален конкурс „Млади таланти в модата“ ще се проведе в Пловдив

Сря, 16.04.2014

На 25 април, в гр. Пловдив, Международен Панаир ще се проведе Шестата панорама на професионалното образование. Тя се организира от Министерството на образованието и науката и има за цел да предостави възможност на успешните млади хора обучаващи се в професионалните гимназии да демострират уменията си.

В рамките на Панорамата ще се проведат национални състезания по различни професии.

Професионалните гимназии по текстил, облекло и дизайн ще участват в националния конкурс „Млади таланти в модата“. За националния кръг се класираха 45 ученици от градовете София, Пловдив, Варна, Русе, Видин, Шумен, Гоце Делчев, Сливен и Разград. Те ще демонстрират умения за проектиране, моделиране и технологично изработване на облекло и ще представят в ревю-спектакъл своите най-нови модели.

От Професионална гимназия по текстил и облекло “Добри Желязков” – гр. Сливен, участие ще вземе класирания отбор: Милен Караманов, Мишел Кирилов, Йовка Митева, Мария Георгиева и Андрияна Андреева с ръководители инж. Живко Парушев и Валентин Петров

Проектите на младите таланти ще бъдат оценявани от авторитети в модната индустрия и висшите училища по текстил, мода и дизайн. Членове на журито ще бъдат Албена Александрова - собственик на модна къща „Рошавата гарга“,трикратен носител на „Златна игла“; проф. Христо Петров – ръководител катерда „Текстилна техника“, Технически университет – София и Елена Тодорова – ръководител на център за млади таланти, гр. Бургас.

Събитието се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката. Откриването е на 25 април от 10.00 ч.

Входът е свободен.

Снимки

13.797 ms. | 4.00 MB