Национална конференция „Дуалното обучение – пресечна точка между образованието и бизнеса“

Вто, 07.06.2016

На 07 юни 2016 година инж. Даниела Караманова – директор на гимназията взе участие във втората национална конференция „Дуалното обучение – пресечна точка между образованието и бизнеса“. Събитието е част от национална кампания „Учи, за да работиш“, насочена към развитието на професионалното образование в България.

Акценти по време на форума бяха:

Измененията в Закона за професионалното образование – какви са основните промени, кога ще влязат в сила, какво ще промени това;

Предстоящото въвеждане на регистрационен режим на фирмите, имащи право да обучават деца – по какви критерии ще влизат фирмите в него, кой ще го поддържа, какъв контрол е предвиден;

Какви нови паралелки за дуално обучение се подготвят за новата учебна година – отбелязано бе стартирането на такова в Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ – гр. Сливен, професия „Текстилен техник“,специалност „Предачно производство“.

Участие в конференцията взеха: Росен Плевнелиев – президент на Р България, Меглена Кунева – вицепремиер и Министър на образованието, Милена Дамянова – председател на комисията по образование в Народното събрание.

Снимки

10.262 ms. | 2.00 MB