Нова площадка за интерактивно обучение по безопасност на движението по пътищата

Вто, 30.11.2021

Нова площадка за интерактивно обучение по безопасност на движението по пътищата радва учениците и учителите на ПГТО „Добри Желязков“ Сливен. Тя е изградена в двора на училището с подходяща маркировка и няколко обособени кръстовища.

Финансирането на проекта е от Националната програма на МОН “Осигуряване на съвременна образователна среда”, Модул “Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата”, като училището участва и със собствени средства. В рамките на проекта са закупени още вътрешна подвижна площадка за обучение по Безопасност на движение по пътищата, светофар, пътни знаци, велосипед с предпазна каска, програмируем учебен робот и други пособия. Оборудването ще се ползва в редовните учебни занятия по БДП.

Благодарение на осигурените материали, занятията за учениците ще бъдат по-интересни и пълноценни, като ще допринесат за по-качествен учебен процес, основан на принципа “учене чрез преживяване”.

В началото на зимния сезон, характерен с влошена видимост на пътя и изискаващ повишено внимание на всички участници в движението, учениците ще затвърдят своите знания и умения за безопасно движение по пътя и с това ще допринесат за намаляване на пътните инциденти с деца и младежи.

Първите обучаващи се бяха учениците от 8 А клас, които с голям ентусиазъм и желание припомниха правилата за движение и показаха своите знания в действие.

Снимки

11.243 ms. | 4.00 MB