ПГТО "Добри Желязков" Сливен - училище с минало, настояще и бъдеще

Пон, 23.03.2020

На днешната дата ние празнуваме нашата 137-ма годишнина.

Да имаш 137 годишна история означава, че училището се е наложило, стои на своето място и продължава да е значимо за образованието в налия край.

Да прегърнеш идеята, да станеш част от екипа на текстилното училище и да го направиш своя съдба, е цел на всеки един член от колектива на гимназията. Нашето училище е училище с минало, настояще и бъдеще. Винаги то е било ковачница за текстилни специалисти в града и в страната.

В настоящето училището ни е обновено. Създадена е нова модернизирана база за обучение на ученици. Разполагаме с шевна работилница оборудвана с модерни и професионални шевни машини. Компютърните специалисти се обучават с най - новите софтуери за проектиране и десениране на плетени и тъкани площни изделия. Ние сме водещо училище в страната за дуална система на обучение, благодарение, на която учениците придобиват умения и навици в реална работна среда, в една от водещите фирми в областта на текстилната промишленост. Училището ни е с опит и признание. Текстилното ни бъдеще идва с идните години. То е в силния дух и воля на екипа ни, да продължаваме да правим чудесата, които правим. Защото наистина има нещо уникално в това да пазиш духа на училището и то на училище с такава богата история, да вградиш в него мечтите си, за да можеш с любов да ги предадеш на поколенията, да продължат и приложат наученото.

За нашите ученици образованието сбъдва мечти. На учениците си желаем здраве!

И макар днес да се намираме в сложна ситуация, искаме да ви напомним да пазите и съхранявате традициите, и да работите за бъдещето. Ще го направим заедно, учители и ученици, ще вървим ръка за ръка, както винаги сме го правили!

Да бъде здраве и бъднини!

44.489 ms. | 4.00 MB