Празнична седмица

Чет, 28.02.2019

Седмицата от 03 до 09 март 2019 година в Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ – Сливен ще бъде празнична.

Не само с отбелязването на 3 март – 141 години от Освобождението на България – денят на надеждата и пожеланията за здраве в символа на мартеницата, а и защото училището ще бъде домакин на ІV обмен по международен проект „Нека станем училища, приятелски настроени към езика по Европейска програма за образование, обучение младеж и спорт „Еразъм +“.

26 учители и ученици - партньорите по проекта:

ще посетят страната, града и гимназията.

Основна тема на българското домакинство е „Кухня“ и ще бъдат предоставени особеностите на традиционната кухня, специфичните подправки и ястия.

Чрез презентация и екскурзии до гр. Велико Търново и Несебър гостите ще се докоснат до богатото историческо наследство на родината ни.

В гр. Сливен ще посетят крепостта „Туида“ и Музеят на текстилната индустрия.

Предвидени са занятия по творческа работа – рисуване върху текстил, тъкачен стан, модно ревю, открити уроци и презентации.

Гостите по проекта ще се срещнат с кмета на община Сливен, г-н Стефан Радев на 5 март 2019 година, на 8 март 2019 година ще бъдат приети в РУО гр. Сливен.

Учители, ученици и ръководство очакват предстоящата среща с ентусиазъм и вълнение, готови да представят България, Сливен и първото професионално училище на Балканския полуостров с гордостта и достойнството на истински българи.

11.103 ms. | 4.00 MB