Призова награда за нашите ученици от 17-ти Детски ромски фестивал „Отворено сърце“ 03-04 юни 2022 година гр. Велико Търново

Вто, 07.06.2022

Детски ромски фестивал „Отворено сърце“ се провежда ежегодно от 2003 година, със съдействието на Община Велико Търново. Фестивалът е насочен към съхраняване, развиване и популяризиране на Ромската култура и фолклор и се организира от ЦМДТ „Амалипе“ – Велико Търново.

Във фестивалната програма участваха 57 училища от цялата страна. Провеждането му доказва, че взаимното разбирателство и толерантността не са забранени теми.

Старопрестолния град се обагри в пъстри нюанси, знамена и с млади хора. Деца и учители дефилираха, представиха различни танци, песни, сценки, ателиета.

Това е фестивал, който отваря един цял свят, в който всички се усмихват…... И в, който всички са приятели. Фестивал, който показва на всяко дете, че е можещо. Нашите ученици участваха във фестивалната програма с танцово изпълнение.

Нашите младежи и девойки спечелиха сърцата на публиката и впечатлиха силно журито.

Посетихме крепостта „Царевец“, „Музея на восъчните фигури“, участвахме в шествието и наблюдавахме аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“.

На нашето училище и на нашите ученици, част от които са от Ученическия съвет бе присъдена най-голямата награда от фестивала – Наградата от кмета на Община Велико Търново и ЦМДТ „Амалипе“ за най-добра представителна изява и цялостен принос в областта на образованието.

ПГТО „Добри Желязков“ се гордее с признанието и отличието, присъдено на училищния екип, работещ със ЦМДТ „Амалипе“.

Благодарим за сътрудничеството на ЦМДТ „Амалипе“, които са не само наши партньори, но и ментори и наставници в работата с децата от уязвимите групи.

Снимки

10.704 ms. | 4.00 MB