Работна опознавателна среща

Сря, 20.11.2019

Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ гр. Сливен от 18 до 22 ноември 2019 година е домакин на работна опознавателна среща по проект „Работа с деца от малцинствени групи в риск“ по програма „Еразъм + К 1“ с педагози медиатори от колеж „Алберт Камю“ от френския град Троа.

Училището е специализирано в обучението на деца от емигрантски семейства и рискови групи.

Гостите бяха запознати с историческите, културните и природните забележителности на града ни, както и с презентация за училището.

Посетиха учебни часове по „Английски език“, „Френски език“ и „Учебна практика по Художествено оформление на облекла и аксесоари“.

Наблюдаваха занимания по интереси в Арт работилницата и Фризьорския салон към гимназията. Програмата им продължава с посещения и срещи в Агенцията закрила на детето – Сливен.

На 20 ноември 2019 година са включени посещение в „Е. Миролио“ ЕАД – Сливен, където се провежда учебна практика в реална работно среда с учениците от 12 клас – дуална система на обучение, и в РУО – Сливен. Там гостите ще бъдат запознати с българската образователна система и с Механизма за съвместна работа на институциите за обхващане на ученици в риск.

Посещението ще завърши с работна среща за бъдеща съвместна дейност на нов проект.

Снимки

12.375 ms. | 4.00 MB