ТРЕТА НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА УЧИЛИЩАТА ПО МОДА (НАУМ)

Пон, 08.06.2015

Регионален инспекторат по образованието – Сливен и Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ са домакини на Третата национална среща на Национална асоциация на училищата по мода (НАУМ).

Срещата ще бъде открита на 11 юни (четвъртък) от 13:00 ч. в зала „Карандила“ на хотелски комплекс „Спорт палас“ и ще продължи два дни – до 12 юни.

Очакват се официални гости на форума: представители на бизнеса – г-н Едоардо Миролио, г-н Георги Топчиев – председател на Браншовия съюз на производителите на текстил, експерти на Министерството на образованието и науката и на Регионални инспекторати по образоването и др.

На срещата ще се дискутират професиите от професионално направление 542 „Производствени технологии – текстил, облекло, обувки и кожи“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение, както и предложения за нови професии и специалности, ще се обсъждат проблемите с обучението по професии от професионалното направление и необходимостта с актуализация на учебното съдържание по учебни предмети по професионална подготовка.

НАУМ е създадена и учредена през 2014 година и обединява училища от професионално направление лека промишленост, мода, дизайн, облекло, обувки, кожи и аксесоари от цяла България.

БИСЕРКА МИХАЛЕВА

Началник на РИО – Сливен

10.892 ms. | 4.00 MB