Тържество за 133 годишнината на училището

Сря, 23.03.2016

Богато и неповторимо наследство. Славни традиции и дълбоки корени, ученолюбив и борчески дух, непрекъснат и бурен възход –ето с какво се характеризира развитието на Първото професионално текстилно училище в България и на Балканския полуостров, чийто патрон е името на предприемчивия патриот – родоначалника на българската текстилна индустрия – Добри Желязков - Фабрикаджията.

Традиционно в първия ден на пролетта 22 март, Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ патронния празник на училището.

Ние посрещаме с радост и вълнение 133 годишнината си, защото не са много учебните заведения, които биха могли да се похвалят с толкова дълга и съдържателна история.

С много любов, творчество и преданост, поколения учители и ученици работят за утвърждаване на по-пълноценни и съвременни учебни планове и програми и подобряване обучението на възпитаниците си.

Тържеството за 133 годишнината на училището премина с много настроение. Програмата включваше ученическа сценка, музикален поздрав, демонстрации на атрактивни тинейджърски прически.

Гвоздеят на програмата бе модно дефиле – „Пролет – Лято 2016“, където манекените от ПГТО „Добри Желязков“ представиха уникалните модели, изработени от специалност „моден дизайн“ с ръководител инж. Живко Парушев.

Заслужено отличени ученици от състезания и конкурси получиха грамоти и награди.

Снимки

13.982 ms. | 2.00 MB