УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ ПО МОДА С НОВИ ТВОРЧЕСКИ ПРОЕКТИ В ЕКО И ТРАШ МОДАТА

Пет, 17.04.2015

На 24 април в Международен панаир, гр. Пловдив, палата №14 ще се проведе националното състезание "Млади таланти в модата". Професионалните гимназии по мода ще представят своите най - нови творчески проекти в еко и траш модата. Найлонови торбички, електронни и други отпадъци са използвали учениците, за да създадат своите модели.

Професионална гимназия по текстил и облекло "Добри Желязков" - гр. Сливен, ще участва с всекидневна дамска рокля изработена от остатъчни платове.

Състезателите ще акцентират върху идеята, че трябва да се научим да черпим вдъхновение от красотата на природата, а не само да я ограбваме.

Проектите на младите таланти ще бъдат оценявани от Албена Александрова - собственик на модна къща "Рошавата гарга", трикратен носител на "Златна игла"; проф. Христо Петров - ръководител катедра "Текстилна техника", Технически университет - София и Валери Захов - моден фотограф, собственик на Binet TV.

Събитието се провежда в рамките на седмата панорама на професионалното образование, организирано от Министерството на образованието и науката.

Откриването е на 24 април от 10.00ч.

Вход свободен.

Снимки

10.555 ms. | 2.00 MB