Tематичен педагогически съвет

Пет, 30.10.2020

На 29.10.2020 г. Педагогическият колектив при ПГТО „Добри Желязков“ проведе тематичен педагогически съвет, посветен на 220-годишнината от рождението на патрона на гимназията. Поздравително слово произнесе директорът г-жа Даниела Караманова.

С презентация, изготвена от екип учители, бе представен животът и историческото дело на Добри Желязков. Г-жа Тони Димитрова от Националния музей на текстилната промишленост също представи презентация на тема: „Първи последователи на Добри Желязков – Фабрикаджията“, която проследява етапите и мащабите в развитието на текстилната индустрия в град Сливен.

Празнично вълнение предизвика инициативата на младите колеги Н. Велчева, М. Иванов и В. Петров, които представиха резултатите от проведена сред учениците анкета на тема „Номинация за будител“. На преподавателите бяха раздадени паметни грамоти в израз на признателност за всеотдайния им труд като съвременни будители.

Поклон пред паметта и безсмъртното дело на Добри Желязков – Фабрикаджията – основоположник на българската текстилна индустрия! Най-старото професионално училище в България с гордост носи името и продължава делото на великия възрожденец с предприемачески дух и висок професионализъм.

Снимки

28.110 ms. | 2.00 MB